Fijn om deze xl vaatwasser uit te proberen. Met een gezin van 5 bijna volwassen en een ouder, die graag kookt en daarbij gebruik maakt van verschillende pannen en schalen, is xl geen overbodige luxe.
Het wasresultaat is goed tot uitstekend. De extra verlichting geeft dat het blinkende eindresultaat je bij opening van de vaatwasser te gemoed straalt.
Met de extra pannen instelling op de spuitmonden in de onderzijde in de vaatwasser krijg je de pannen goed schoon, ook als de spinazie net even aangekoekt is.
De vaat is droog met uitzondering van de kunststof onderdelen van de vaatwasser, waar druppels op blijven staan en de lichtgewicht kunststof bakjes. Ook met het auto-openen van de machine is het nog niet volledig droog. De actieve droging (dmv. ventilator in deur) is naar mijn idee onvoldoende lang en krachtig werkzaam.
Het bestekvak is erg handig en ook een kaasschaaf kan hier gewoon in geplaatst worden, zelfs met het rek in de hoogste stand.
De instellingen zijn zeer uitgebreid en veel programma's en snelheden per programma aanpasbaar, voor iedere vervuilinggraad is wel een passend programma. De sproeiarmen zijn van rvs en de rekken lopen soepel op degelijke wieltjes en schuifrails.
Het bestek rek en bovenrek zijn in hoogte verstelbaar.
Fijn dat deze vaatwasser ook aangesloten kan worden op warmwater, dit is voor ons de zuinigste wijze om deze vaatwasser te gebruiken.
De onderruimte is uitermate geschikt voor zeer grote pannen en ideaal om bijv. een boodschappenkratje even schoon te wassen.
Een nadeel is dat de onderzijde geen mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld grote koekepannen, vertikaal/ schuin te plaatsen, waardoor deze ook plat moeten liggen. Daardoor kan ik dus maar een deel van de pannen wassen. Wanneer ik ook mijn borden en snijplanken nog moet plaatsen heb ik een groot ruimte probleem.
Al met al is een goede vaatwasser voor grote huishoudens waar eenpansgerechten (ook zeer grote pannen) de voorkeur hebben of huishoudens waar niet te uitgebreid gebruik gemaakt van een grote verscheidenheid aan pannen en schalen tijdens het koken.
Pluspunten
- Goed tot uitstekend wasresultaat
- Altijd passend wasprogramma
- Deskundige inbouw/montage
- Verlichting toont glazend resultaat
- Zeer grote pannen/borden te plaatsen
Minpunten
- Kleine vulhoogte bovenrek
- Onderrek veel hoogte wordt niet gebruikt
- Droging niet optimaal